Kajaanin Vetouistelijat ry. 

Kajaanin vetouistelijat ry on Kajaanissa vuonna 2009 perustettu Suomen vapaa-ajan kalastajien keskusjärjestön ja Kainuun vapaa-ajan kalastajien jäsenseura. Seuran tarkoituksena on yhteisen harrastuksen kautta koota yhteen lajin harrastajia. Tätä kautta on mahdollisuus mm. tutustua uusiin ihmisiin, solmia ystävyyssuhteita, vaihtaa kokemuksia ja oppeja kalojen narraamiseksi.

Jäseniä seurassa oli vuoden 2019 alussa 74. Joukossa on sekä aktiivisesti uistelukilpailuja kiertäviä että ei kilpailevia jäseniä, kaikki ovat seuraan tervetulleita, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Menestystäkin on kisoissa jäsenistölle tullut, mm. paikallisten cupien kokonaisvoittoja, Kuhakunkkuvoittoja ja vetouistelun SM-kilpailuissakin on palkintosijoja saavutettu.

 

Kajaanin vetouistelijat on osallistunut aktiivisesti alueellaan järjestettävien uistelukilpailujen järjestämiseen osana Pohjola cupia ja Kainuun Honda cupia. 2015 seura osallistui vetouistelun SM-kilpailun järjestämiseen Kajaanin Nuasjärvellä. Myös Kainuun heittokalastus cupiin on seura osallistunut järjestämällä vähintäänkin yhden osakilpailun kaudessa.

Seura on järjestänyt säännöllisesti yhteistä tekemistä jäsenistölleen, mm. omia leikkimielisiä pieniä harjoittelukisoja varsinaisten uistelukisojen alla, uistelukauden päättäjäisiä, pikkujoulujuhlia jne. Seura on viime vuosina pyrkinyt aktivoimaan myös junioreita uisteluharrastuksen pariin järjestämällä kalastusleirejä, joissa on vetouistelun lisäksi harjoitettu muitakin kalastusmuotoja.

 

Kotivetenämme on ”Kainuun mereksikin” kutsuttu Oulujärvi. Kajaanin, Vaalan ja Paltamon alueella sijaitseva Oulujärvi on alueensa suurin ja Suomen viidenneksi suurin järvi. Pinta-alaa järvellä on lähes 900 neliökilometriä, suurin syvyys 35 metriä keskisyvyyden ollessa 7,6 metriä, joten järvellä tilaa kyllä riittää useammallekin uisteluveneelle. Ja aivan vierestä löytyy vielä kalaisa Nuasjärvi.

Veneenlaskupaikkoja Oulujärveltä löytyy tasaisesti ympäri järveä ja palveluitakin löytyy ihan rannan tuntumasta Manamansalon Martinlahdesta ja Paltamosta. Kalasto järvessä on monipuolista, hauen ja kuhan ollessa yleisimmät uisteltavat lajit. Myös ahven, taimen tai järvilohi saattaa vedettyyn vieheeseen iskeä.

Nyt vaan venettä vesille ja seuran jäsenhakemusta täyttämään, tervetuloa!

Kajaanin Vetouistelijat ry.

Niskantie 7, 87100 KAJAANI

+358 40 8201 151

© 2019 Kajaanin Vetouistelijat ry.

sivujen toteutus ©